zondag 21 augustus 2011

Tourit +testrit waw

Gisteren met de limburgse liggers de verkorte bierroute gaan rijden. Naast het feit dat het nog eens mooi weer was het een zeer mooie route. we waren mert 18 deelnemers.

De testrit met de waw liep zoals ik had gedacht dit is wat ik zocht. Helemaal mijn ding nu nog 14 dagen wachten en dan is hij eindelijk van mij. Alleen kan dit wachten wel lang duren.

vrijdag 19 augustus 2011

uitzien naar testrit met waw

Ik zie al uit naar morgen dan ga ik voor het eerst met een velomobiel rijden. Een tijd geleden zag ik een 2e hands velomobiel te koop staan en kwa prijs voor wat ik kreeg vond ik het wel geen slecht idee om eens uit te zien of deze velomobiel niets voor mij was.

Na zo'n slechte zomer en de winter stilaan voor de deur leek mij dit wel de beste oplossing. Plus het feit dat ik met de tijd een van onze 2 auto weg wil doen moet ik er zeker voor zorgen dat het transport van ons verzekerd is. En een 2e hands waw leek mij daar een perfecte oplossing voor. Nog even wachten tot morgen tijdens een van de ritten van de gentseliggers meer bepaald de verkorte bierroute ga ik eens de tijd nemen om de velomobiel te keuren en er zeker ook een testrit mee te maken. meer info over over hoe de test rit was volgt later hier zijn alvast een aantal foto's van de eigenaar

mijn eerste ervaringen met de Trike

Na 2400km eindelijk eens tijd gemaakt om het een en ander te vertellen over wat ik heb ervaren met mijn Gekko fx trike.

Ik ben heel tevreden over de wendbaarheid en snelheid die ik ondertussen al behaal. Momenteel behaal ik een kruissnelheid van 25-27km/h wat ik zeker niet slecht vind met een trike. In het begin ben ik gewoon hier in de buurt een aantal km gaan rijden om zo de fiets gewoon te worden en de spieren in te rijden. en een aantal weken later heb ik dan voor het eerst de uitdaging aangegaan om naar het werk te rijden (dit was ook de reden waarom ik hem gekocht heb). De volgende weken ben ik dan elke week 1 dag met de fiets naar het werk gereden zo'n 34km enkel.
Vanaf begin augustus na mijn verlof heb ik dan beslist om dit tempo op te drijven en zo 2x per week met de fiets naar het werk te rijden. Momenteel gaat dit redelijk goed het doel is nu om tegen 2 april 2012 als ik mijn fiets 1 jaar heb zo'n 4x per week met de fiets naar het werk te rijden. als alles goed gaat zal dit wel lukken.