donderdag 7 augustus 2014

Nieuw achterlicht/camera (Fly6)

een tijd geleden had ik de kans gekregen om een soort groepsaankoop via Ligfietsers.be een achterlicht met een camera (Fly6 )aan te kopen. Dinsdagavond het ik de Versa een klein beetje aan gepast zodat ik deze achteraan kon monteren. En deze avond had ik al metteen prijs ik kon een mooi filmpje vast leggen van een racefietser die het probeerde om te wieltjes zuigen achter de  Versa 

eerst effen gewoon versneld tot mijn normale snelheid maar dit leek in eerst instantie niet genoeg om er hem af te rijden dan maar eens een versnelling geplaatst maar ondanks de 39km/h bleef hij nog redelijk hangen. dus nog een versnelling geplaatst tot zo'n 45km/h en dan zag ik in de spiegels dat hij het opgaf dan nog effen deze snelheid verder vol gehouden om zeker te zijn dat hij niet terug kwam.

Daarna moest ik toch vertragen want door het snelle oprtekken en het feit dat de Versa 39kg weegt moest ik gas terug nemen want dit temp zou ik niet veel langer kunnen aanhouden. bij thuiskomst toch effen de hartslag gecontroleerd en deze blijk een zeer hoge piek te vertonen namerlijk 200slagen/min. 

Gelukkig dat hem niet meer terug heb gezien want een 2e maal zo optrekken leek mijn zeker niet mogelijk.

dinsdag 5 augustus 2014

Bremmaaiers

Toen ik deze morgen naar het werk reed stond ik plots voor een uitzichtloze situatie. Er was voor mijn een tractor bezig met de Bermen aan het afdoen en blijkbaar rij je dan volledig links om rechts de berm te maaien.
Zoals te zien op foto was er geen plaats om deze ook maar reglementair in te halen. Dus begon ik maar te clasoneren en met mijn lichten te flitsen zodat ik de aandacht van de chaufeur zou krijgen. Na een tijdje had de chauffeur dit blijkbaar toch gezien en v effen rechts aan de kant te gaan is hij tot stilstand gekomen en zijn maaier stilgezet om mij zo door te laten maar dan moest ik wel onder de maaiarm doorrijden. 

Dit dan toch maar gedaan zodat ik nog op tijd op mijn werk zou geraken. Iets verder bleek er nog zo'n machine te rijden alleen deze reed wel uiterst rechts en was de strook net naast de we aan het maaien.   Deze heb ik wel op een correcte mannier kunnen passeren.