vrijdag 10 oktober 2014

Het gevaar van de weg

Toen ik deze avond naar huis reed kwam ik een auto tegen die blijkbaar vrij bang was van tegen. Na dat ik hem al had zien aarzelen of hij mij voor ging laten of niet kwam hij een 50tal meter verder tot een stop omdat hij blijkbaar een tegenligger had gespot. Daardoor was ik plots genoodzaakt om vrij kort te remmen. Na dat de auto gepasseerd was ben ik toch maar door gaan rijden want voor het zelfde geld bleef hij daar nog een eeuwigheid stil staan. 
Eenmaal aan de hoge brug in Diksmuide werd het nog erger. Daar kwam ik 2 wagens tegen die het blijkbaar niet nodig vonden om rekening te houden met fietsers. De eerst maakte het fietspad zo smal om ervoor te zorgen dat een al vrij smal fietspad te smal word voor elke fietser en de wagen die ervoor reed vond het niet noodzakelijk om te zien of er wel fietsers op het fietspad waren voor hij in de perkeerplaats te rijden. Hij slaagde er zelf in om tot een volledige stilstand te komen voor hij volledig op de parking stond.

donderdag 9 oktober 2014

Hoeveel situaties kan je tegen komen op een dag

Tijdens een normale week kom ik zo'n 1 à 2 vreemde of gevaarlijke situaties tegen. Maar vandaag heb ik toch alle records gebroken.

Toen ik op terugweg was naar huis kwam ik eerst langs een weg versperring die was opgeworpen door een slecht geparkeerde wagen van een bouwfirma


Na mijn kindjes van school te halen reed ik met de fiets terug naar huis door de winkelstraat naar huis. Deze straat is wel is waar een eenrichtingsstraat maar als fietser mag je ik beide richtingen fietsen wat ik ook aan het doen was toen een wagen van voor mij tegenovergestelde richting het nodig vond om een fietser in te halen en daardoor mij mijzelf samen met mijn 2 kinderen onnodig in gevaar heeft gebracht.


De laatste situatie was misschien iets minder erg maar het neemt niet weg dat ik toch redelijk veel schrik toen ik deze tegen kwam. Langs de Ijzerdijk kwam ik een vrachtwagen tegen die het niet echt nodig vond om enig sinds te vertragen om een een veilige doorgang te verlenen aan fietsers. En dan had ik nog geluk dat mijn zoontje vast ging aan mijn fiets en zo niet onder de vrachtwagen terecht kon komen.