donderdag 19 februari 2015

rechts afslaan

Deze avond heb ik aan de lijve mogen ondervinden dat mensen die met de auto rijden totaal niet opletten. Tijdens de rit naar huis kwam langs een hoop auto's die in een file stonden aan te schuiven ik kon gewoon doorrijden doordat er op deze weg een fietspad is. Toen ik ter hoogte van het kruispunt kwam besloot de auto links van mij af te draaien naar rechts. Ik kon nog gedeeltelijk uitwijken maar toch heeft hij mij geraakt waardoor ik uit balans geraakte en op mijn zij terecht kwam. De rest van de het straatje ben ik gewoon verder geschoven op mijn zij.

Eenmaal ik tot stilstand kwam ben ik recht gestaan en zo snel als mogelijk mij velomobiel recht gezet  en aan de kant. De autobestuurder zette zijn auto ook aan de kant en kwam naar mij toe het eerste dat hij mij vertelde was "ik had gekeken in mijn spiegel maar ik kon je niet zien doordat je te laag bent en onder mijn spiegel zit". Daarop had ik onmiddellijk een antwoord klaar dat ook al ben ik laag ik ben blij dat ik in mijn velomobiel zat en niet met een open fiets reed. En wat als ik een kind was op zijn fietsje?
de plaats waar de auto mij heeft geraakt
Doordat het het deksel gedeeltelijk is open gegaan tijdens het schuiven is naast de velomobiel ook de mouw van mij trui beschadigd en mij elleboog vertoond ook een schaafwond. Op de velomobiel zijn een hoop krassen en ook de plaats waar de auto mij heeft geraakt  heeft is ook te zien op de velomobiel.3 opmerkingen:

 1. Ik kan alleen je bovenste foto zien, helaas. Het valt mij op dat ik als voetganger ook heel vaak van mijn sokken word gereden door automobilisten die de regel niet kennen dat rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg voorrang heeft. Ik hoop dat je getuigen hebt geregeld en een schadeformulier hebt ingevuld en dat het goed komt met de verzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb alle foto's aangepast zodat je deze normaal wel kan zien

   Verwijderen
 2. Gelukkig enkel krassen en geen barsten, dat maakt herstel al pak eenvoudiger.
  Niet gezien is zever, niet gekeken ja.
  vanuit mijn vm kan ik altijd in de spiegel de bestuurder zien. Als ik hem kan zien, kan hij mij zien. of het moet een vrachtwegen of transporter zijn.

  Politie bijgekomen? dat is verplicht bij ongeval met gewonden dacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen