maandag 8 februari 2016

Versatile, Twizy & wind


Ondertussen hebben  hier nog niet echt stil gezeten. Zonder de
Versatile echt te koop te zetten had ik een geïnteresseerde die hem wilde kopen voor de prijs die ik vroeg ik heb niet getwijfeld en hem laten weten dat de koop door ging alleen moest hij wachten tot we de Twizy hebben zodat ik bij echt slecht weer toch een alternatief heb voor de open liggers. De Twizy was half januari binnen dus kon ik de koper laten weten dat hij vanaf nu de Versatile kon komen ophalen. Er was voor mij geen haast bij want ik heb mijn Milan pas rond eind april. Begin februari kreeg ik dan een telefoontje dat hij de Versatile woensdag avond kwam ophalen. Zo gezegd zo gedaan die woensdagavond tegen dat ik thuis kwam met de Versatile stond hij al klaar. De verkoop werd verder afgehandeld en hij vertrok met de Versatile richting thuis.

Renault Twizy
Zoals hierboven al vermeld is een van auto's weg gegaan en een Twizy in de plaats gekomen. De Twizy word hier vooral gebruikt om de korte ritten met 1 of 2 personen niet meer met de grote auto te doen maar met de Twizy. Dit is een stuk uit milieu keuze maar ook een stuk omdat het financieel interessanter is dan met de auto deze ritten te doen. Het rijgevoel van de Twizy is eigenlijk het meest te vergelijken met dit van een velomobiel. De wind in je haren het stille van de motor. Het grootste verschil is wel dat je bijna geen energie nodig heb om met de Twizy te rijden.
Chamsin
Vandaag doordat de Versatile vertrokken is was ik genoodzaakt om of met de Chamsin of met de trike naar het werk te rijden. Normaal heb ik ook de kans om de Twizy te nemen helaas kon dit niet omdat er in de fabriek van Renault een fout hebben gemaakt en de achteruit rij sensoren niet aanwezig waren dit terwijl ze wel besteld en betaald waren. De garage had ons vrijdagavond laten weten dat de Twizy maandag bij hen moet zijn zodat ze deze kunnen inbouwen. Toen ik klaar stond wist ik het meteen dat de Twizy de beste keuze zou zijn maar mits deze niet beschikbaar was koos ik dan maar voor de Chamsin. In het doorgaan heb ik zowat alle types regen gehad van mot regen tot hagel. Tot daar geen probleem mits aangepast gepaste kledij. In het terug keren daarin tegen was het toch een andere zaak de wind was nog meer komen opzetten. De eerste km's ging het nog omdat de wind dan van achter kwam eenmaal ik langs de ijzer ging rijden was het een ander paar mouwen de wind had ik dan ten volle in mijn zij. Het gevolg was dat ik de fiets gewoon niet meer op de baan kon houden elke rukwind werd ik van de ene kant van de weg totaal naar de andere kant geduwd, en dit richting de Ijzer zelf. Na een km ben ik na een noodstop om niet in de Ijzer te belanden maar te voet verder gegaan tot ik ergens uit de wind kon bellen naar mijn vrouw of ze kon tegen rijden met de auto. Daarna heb ik te voet de weg verder gezet, en zelfs dan had ik veel moeite om de fiets vast te houden. een km of 2, 3 verder kwam mijn vrouw er aan en kon ik de fietst in de auto steken en app een iets veiligere mannier naar huis geraken. Achteraf gezien had ik beter de Gekko genomen dit zou een iets veiligere oplossing zijn geweest. Als de wind niet genoeg is gezakt zal het morgen toch de Gekko zal nemen en dan toch maar eens contact opnemen met de garage wanneer de Twizy klaar zou zijn want tijdens deze dagen zou dit toch de beste oplossing zijn. Zelfs een velomobiel gebruiken is in dit weer een gewaagde keuze.

4 opmerkingen:

 1. Ja met de trike lijkt me een beter idee met zulk weer!
  Niet gek, elektrisch rijden voor €7000,00 euro. Maar omdat hij open is zou ik 'm in Amsterdam toch niet durven laten staan buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook wel eens naar een Twizy gekeken en er een proefrit mee gemaakt. Het is het uiteindelijk niet geworden omdat de actieradius net te klein was voor een woon-werkrit. Maar wat een leuk ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier ermee proef gereden erg leuk zo'n Twizy.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier ermee proef gereden erg leuk zo'n Twizy.

  BeantwoordenVerwijderen