zaterdag 21 januari 2012

Gebroken stuurstang

Zoals elke dag reed ik ook donsdag naar mijn werk. Het vroor wel maar voor de rest leek alles normaal te zijn. Tot de velomobiel plots besloot om scherp maar rechts uit te wijken richting de gracht. Alle geluk kon ik op tijd remmen. Na uit te stappen zag ik dat de band linksvoor niet meer in de wielkast stond. Na afname van het wieldoek zag ik metteen wat het probleem was er was een koppeling afgekraakt waaraan een stang hangt om het wiel op zijn plaats te houden.

Terug naar huis gaan was geen optie wegens te ver (+-20km) en te voet verder naar het werk was ook al niet mogelijk want ook dat was nog meer dan 15 km ik dan maar mijn vrouw wakker gebeld om te vragen of ze tot hier zou willen komen  met de trike zodat ik mijn weg verder kan zetten. Dat kon maar uit wat we zagen ging dit ook nog een tijd rovende oplossing zijn.

Dan maar eens verder denken ik kon misschien wel met een spanbandje het probleem tijdelijk oplossen na een aantal pogingen lukte dit. Eindelijk kon ik verder. Ik was nog maar goed 3km verder of ik moest plost alle remmen toe smijten, er kwam plost een auto uit een straat gereden en zonder nog maar een beetje te remmen kruiste hij mij. Gevolg de spanbandjes hadden het begeven ik kon opnieuw beginnen. Na 15 min. kon ik terug op weg richting mijn werk uiteindelijk met 35 min. vertaging was ik er toch.

's avonds ben ik vooraleer naar huis te rijden eerst naar de doehetzelfzaak iets verder in de straat geweest om een betere oplossing te maken. Daar heb ik een vijsoogje gekocht on dit probleem voorlopig op te lossen. Na installatie terug naar huis kunnen fietsen zonder grote problemen.2 opmerkingen:

 1. Dit probleem is mij ook meerdere malen overkomen. Met de Alleweder en de Quest. Wat tyrips en ducktape werkt prima.
  Deze oplossing is wel heel mooi. Misschien wel blijvend. Degelijker dan kogelkopjes lijkt mij.Wel nameten of de sporing goed is. Anders slijten de.banden snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de sporing niet 100%ok is want op dit systeem zit speling. Ik probeer zo snel als mogelijk een defenitieve oplossing te vinden.

   Verwijderen