donderdag 10 mei 2012

fietspaaltjes

Nadat ik vorig weekend eens de fiets had genomen om naar Plopsaland te rijden met het ganse gezin was ik tegen dat ik daar aankwam al weer redelijk gefrustreerd wan ik had onderweg weeral 2 plaatsen gevonden waar ze de fietspaaltjes zo smal hebben geplaatst dat nog mijn trike nog met de fietskar kan passeren. Gelukkig stond er minstens 1 paaltje los. Dan maar aan mijn vrouw gevraagd deze uit te halen want tot op heden mag ik nog steeds niet heffen.

Vandaag dan nog maar eens mijn stoute schoenen aangetrokken en via het meldpunt deze 2 locaties doorgegeven. nu valt het af te wacht wat de reactie zal zijn van hen en of het probleem word opgelost.

1.Doorgang naar onverhard fietspad in Pervijze
2. Doorgang naar onverhard fietspad in Rousdamme
Vreemd maar deze morgen om 10:00 geef ik via het meldpunt het probleem door en tegen 14:00 heb ik al reactie terug. Al was deze reactie wel zoals ik had verwacht.


Geachte heer , 


De reden waarom die paaltjes een tweetal jaar geleden op 80 cm afstand werden geplaatst ( en dichter bijeen dan vroeger ) , is omdat er vaak quads en cross-moto"s constant een race hielden op het pad. Als wij die nu terug verder uiteen moeten plaatsen , zal er opnieuw ongewenst verkeer doorrijden wat niet de bedoeling van dat wandel- en fietspad is. 
Jammergenoeg is het voor een fietskar moeilijker of bijna onmogelijk om erdoor te rijden. 
Ik hoop dat u begrip kunt opbrengen voor de situatie. 


met vriendelijke groeten 


Nathalie Vanraepenbusch 
Dienst mobiliteit 

Daarop heb ik onmiddelijk reactie terug gezonden met de vaststelling dat ik dus word gedwongen om op grote banen te gaan rijden zonder noemenswaardig fietspad. Met daarbij de vraag waar mijn veilighied naar toe is. Daarop heb ik onmiddelijk reactie terug gekregen.

Geachte heer 


Ik zal dit voorleggen aan de verkeerscommissie . Misschien vinden we dan wel een oplossing via een soort houten sluis zodat het ongewenst verkeer daar kan geweerd worden. 

De vergadering gaat door op 1/6 . Ik hou u nadien op de hoogte. 


Ondertussen hab ik via via gehoord wat het antwoord is op mijn vraag. Het kost te veel om de paaltjes te verplaatsen volgens iemand van de SPA. Reden: de paaltjes zitten ingebetoneerd en zo vlak voor de verkiezing willen ze daar geen geld aan uit geven.


Dit word zeker vervolgd.

Ik vraag mij af of het met de verkiezingen in het vooruitzicht er misschien wel aandacht word aan besteed?
Daarop heb ik al een antwoord gekregen blijkbaar als je een beetje moeite doet dezerdagen dan krijg je zeer snel antwoord en zullen ze ook bekijken wat ze kunnen doen om de ene te weren en de andere toch toe te laten.

2 opmerkingen:

  1. Dat ze met de breedte moeten rekening beginnen houden is een feit. De bakfietsen en fietskarren zijn in opmars, zoveel is zeker, en een opening van 80 cm volstaat bijna nooit.

    Maar het is wel raar dat bepaalde paden vol paaltjes staan en op andere het helemaal niet nodig blijkt en dat je daar ook geen sluikverkeer aantreft. Of is dat omdat je daar te gemakkelijk blauw aantreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben benieuwt of er iets aan gedaan gaat worden....

    BeantwoordenVerwijderen