vrijdag 16 maart 2012

werkongeval met zware gevolgen

Ik heb nu al anderhalve maand niet meer met de fiets mogen rijden wegens een werkongeval en het begint steeds meer en meer te kribelen om de trike te nemen en effen op het gemak een toertje te gaan doen, zeker als het een schitterende lente dag is tot nu toe ben ik er nog steeds in geslaagd om het advies te volgen van de dokter. Maar hoe lang ik dit nog ga volhouden is een raadsel.

Voor de mensen die het niet helemaal weten wat er exact gebeurd is hier nog eens de uitleg. Ik was op 2/2 aan het werk in Bassevelde. daar waren we bezig met de voorbereidingen om een nieuwe schutterstoren te plaatsen met daarop gsmantennes. Die dag gingen we de betonijzer klaarmaken voor de voet van de mast. dit bestond uit staven van 2cm dik dit in een vierkant van 5,8m op 5.8m moeten worden gelegd om dan te aan elkaar te lassen zodat je uiteindelijk allemaal vierkantjes van 15cm zou krijgen. Mijn werk bestond er uit deze stven klaar te leggen zodat mijn collega deze kon lassen aan elkaar. toen we klaar waren met het onderste deel moesten we deze verleggen zodat we de volgende konden lassen. Om dit betonnet te verleggen gingen we gebruik maken van een graafkraan met 4 kettingen aan. Mijn collega ging de kraan bedienen ik moest enkel zorgen dat het net nergens tegen kwam. Het eerste moment ging alles goed tot er plots een aantal lassen losten en het geheel tergug naar beneden kwam. daarop heb ik met alle macht geprobeerd dit van mij af te duwen zodat dit niet op mij terecht zou komen. Helaas was de constructie sterker dan ik met als gevolg dat ik achterover tegen de grond werd gekwakt. Onmiddellijk na de val kwan er een vreselijke pijn vanuit mijn rug. Ik Was dan ook met mijn lichaam op een bevroren oneffen grasland geland.een tijdje daarna heb ik geprobeerd on terug recht te gaan zitten maar dit ging absolut niet.

Dan maar de ambulance laten komen en ik werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Eeklo. daar hebben ze wat foto's en een scan genomen. Na de scan kwam de dokter van spoed terug met de boodschap dat ik zeker niet mocht gaan rechtzitten tot hij met een de specialist had gesproken want op de foto's was een breuk vast gesteld op de wervel L1. Een hele tijd later kwam de dokter terug met de boodschap dat ik eventueel kon overgeplaatst worden naar een ziekenhuis meer in de buurt van mijn huis. We zijn dan overeengekomen dat ik naar het Serruys ziekenhuis in Oostende zou worden gebracht en dat ze daar verder gingen zien. Daar ben in dan tegen 19:00 aangekomen.Op zicht lag ik dan al 7uur plat.

De volgende morgen kwam daar eerst de afdelings arts langs en die gaf mij de uitleg dat er  opties waren of het werd opgelost met een corset en een hele tijd plat liggen of een operatie maar voor een exact antwoord moest ik nog wachten op een specialist. Een uurtje later kwam de specialist binnen, eerst vroeg hij nog of ik mijn benen nog kan bewegen en ink nog gevoel had n mijn benen (ik vroeg mij af waarom hij dit vroeg) daarna vertelde hij mij wat er aan de hand was. de wervel was zo gebroken dat als ik het zo zou laten het gebroken stuk vroeg of laat ik mijn ruggenmerg zou terecht komen. Dus de enige oplossing was een operatie waarbij de wervel word vervangen door een koker en de wervel D12 en L2 die zich boven en onder de wervel zitten zouden worden vast gezet zodat deze met de tijd een wervel zouden worden. mist ik nog mijn benen kom bewegen was dit niet super dringend dus werd de operatie vast gelegd op maandag 6/3.

Na de operatie ben ik nog 2 dagen naar intensieve geleid omdat ik via de zij de operatie hadden uitgevoerd en daarvoor moesten ze 1 rib wegnemen en mijn ene long stilleggen. Na die 2 dagen ben ik terug gekeerd naar de afdeling om daar verder te bekomen van de operatie. Uiteindelijk heb ik in het totaal 15 dagen in het ziekenhuis doorgebracht voor ik terug naar huis kon.

Eenmaal thuis denk je dat alles snel beter zal gaan maar niks is minder waar ik mocht alleen rondlopen in huis liggen en zitten. Zeker niks heffen, auto rijden of fietsen. zelfs toen ik na 3 weken terug op controle moest beleek dat ik noig zeker tot 5/4 er niks veranderd aan de status de wervels moeten de tijd krijgen om verder aan elkaar te groeien. Hier zit ik dan te wachten in de hoop zo snel mogelijk iets meer te mogen doen.

1 opmerking: