maandag 2 juli 2012

tourtocht Oostende

Naar aanleiding van een ligfietswedstrijd op piste in Oostende wou de gentseligger een toertocht organiseren. Mits ik toch thuis was wegens mijn werkongeval had ik voorgesteld om tocht voor te bereiden.

Vandaag was het dan zover, ik had afgesproken met Jurgen & Erik om samen naar Oostende te rijden. Ik met de WaW, Jurgen met een Quest & Erik met een Challenge trike. Aan een kruissnelheid van 25km/h naar Oostende. Vlak voor we aankwamen aan de piste zijn we Birger nog tegen gekomen en dan zijn we met zijn 4en de laatste km tot aan de piste gereden. Jan en Mark waren al aan het wachten op ons. Zij hadden zelfs al eens geprobeerd op de piste te rijden. Ik zelf wou daarmee wachten tot na de toerrit. We moesten enkel nog wachten op 1 familie en dan konden we vertrekken.Rond 9:20 zijn we dan van start gegaan met de rit. Via kleinere wegen uit het stad rijden om vandaaruit naar Oudenbrug te rijden. Eenmaal aan de vaart in Oudenburg kwam Frederik er nog bij. Dan langs de vaart een beetje oppassen want niet alle wielertoeristen zijn er even vriendelijk (dit is toch donderdag gebleken). Zo verder tot iets voorbij Middelkerke en dan via de dijk terug naar de piste. Eenmaal op de dijk kregen we behoorlijk veel reactie van de mensen.

Eenmaal terug hebben we onze lunch gaan opeten in de kinderboerderij naast de piste en dan hebben we met een aantal nog een paar rondjes op de piste gereden. Ik heb ook een poging gewaagd en ik moet zeggen als je volt genoeg rijdt (+35km/h) heb je geen problemen in de kuipbochten met de WaW maar door  mijn beperkte fysiske capasiteiten heb ik dan maar beslist om niet mee te rijden met de wedstrijd, en natuurlijk in het achterhoofd dat ik nog nar huis moet met de WaW. Als alles volgend jaar een beetje beter op zijn plooi is zal ik dit volgend jaar misschien wel proberen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten