dinsdag 21 mei 2013

Klimmen met de Nazca

Zoals jaarlijkse gewoonte gaan wij elk jaar een weekendje naar Centerparks dit jaar was het park Lac d'ailette. En mits het daar redelijk heuvelachtig is wilde ik wel eens weten wat het is om met een ligfiets bergop te rijden.

Zaterdagochtend was het droog weer dus tijd om eens aan de slag te gaan. Samen met mijn schoonbroer vertrokken voor een tocht. Na een paar heuvels wist ik wel dat het ging maar absoluut niet aan het tempo van mijn schoonbroer.  Daarin tegen wats het bergaf rijden totaal ander aspect en daar kon ik mijn schoonbroer wel op kwijt geraken want bergaf ging ik toch een stuk sneller.

Onderweg zijn we er zelfs in geslaagd om bergop Ferarri's en Porches in te halen. Al is dit misschien relatief want het waren allemaal oldtimers en die stonden aan te schuiven om zich in te schrijven voor een oltimer treffen jammer dat ik mijn camertje niet mee had dit ging zeer mooie beelden opgeleverd hebben. onderweg  heb ik dan maar gestopt om toch eens een filmpje te maken.

Na een goede 64.4km kan ik wel concluderen dat als je een redelijke conditie hebt je wel goed bergop te doen is alleen moet je goed dosseren als je vele km's wilt doen.

Als bewijs geef ik hier nog de file.

En hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten