vrijdag 28 juni 2013

Banden

Het begint ondertussen misschien wat afgezaagd te klinken maar voor de zoveelste keer moet ik op zoek naar wat de perfecte band voor mij Versa.

Een week of 2 geleden heb ik moeten vaststellen dat er 1 van mij Durano's tot op de draad versleten was, en dit na amper 930km. Hier klopt toch iets niet.  Een deel van het probleem kan door de binnenband komen die na een 3 tal dagen ongeveer 4bar minder druk had. Maar dit kan toch niet het enige zijn er moet meer aan de hand zijn. Na wat zoekwerk ontdekt dat de sporing niet 100% ok was. Maar terwijl ik toch bezig was dacht ik waarom niet eens kijken of ik een Big apple die ik voor de trike heb liggen niet op de Versa past. Jammer maar de band past misschien wel mits wat meer centreren van de velg maar de band sleept zowel vooraan als achteraan tegen de kas. Dus de band die ik zoek mag zeker niet groter of gelijk zijn aan 20x2.00.

Dan maar de reserve band opgelegd en ik verder op zoek. Al bij toeval zal ik in een doe-het-zelf zaak een 20x1.75 band liggen voor nog geen €5 als hij niet past is dat nog zo erg niet. Ik deze maar meegenomen om eens te proberen. En dit zou in uiterste nood wel lukken om die te gebruiken alleen bij grote stuur uitslag loopt de band een beetje tegen de wielkast aan. Voorlopig zal ik verder rijden met de Durano's en nog eens verder uit zien.

En dan kwam er op het forum net dat er terug een groepsaankoop word geregeld het moment om eens een aantal verschilllend soorten banden aan te kopen en uit te proberen. Dan maar een lijstje gemaakt van het soort banden die passen en deze besteld. Van zodra de banden binnen zijn zal ik wel een een bericht posten op mijn blog om eens te laten weten wat er nu een goede band is voor een Versatile.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten