maandag 12 augustus 2013

Nieuwe fiets

Al een tijdje ondervind ik problemen met mijn Nazca na lang en rijp beraad ben ik op zoek gegaan naar een vervanger.

Eerst heb ik een lijstje gemaakt met de eigenschappen die ik van de nieuwe fiets. 
1. Een zo hoog mogelijke zitting om als ik naast bukkers rij toch bijna op dezelfde hoogte zou zitten. 
2. Liefst geen stalen frame zodat hij niet gaat roesten --> ondervonden dat dit op een fiets moeilijk te voorkomen is dat die uiteindelijk beginnen roesten.
3. Minstens een 26" liefst een 28" achterwiel zodat ik de followme achter mijn fiets kan monteren.
4. Minimum achtervering
5. Dit alles met een budget van +-€2500

Stap 2 op zoek gaan naar een fiets die voldoet aan de eisen van mij. Al snel kwam ik in hoofdzaak bij highracers terecht. Als je dan rekend dat M5 en Nazca alleen stalen frame gebruiken. Nu heeft M5 wel nog hun CHR alleen kost deze +-€3600 dus te hoog voor mijn budget. Ondanks alles bleven er uiteindelijk maar weinig modellen meer over. Ondanks alles wilde ik toch nog een paar modellen testen. 

Tijdens mijn vakantie in Nederland er maar geprofiteerd om de lijst van overgebleven modellen te gaan testen. Voor alle twijfels weg te nemen ook de Nazca Gauche 28" bij de lijst op genomen. Voor de test zelf ben ik naar elan gereden in Nijmegen. Na een heel gesprek met Hans en alles te hebben vergeleken en testen. Stelde hij mij voor om ook nog de Chamsin van Challenge te testen. Ik had wel al gehoord van dat model maar dat het ook al in productie was wist ik niet. Nu zo'n test kon ik niet laten liggen. En als ik dit vergelijk met de rest van de fietsen kwam deze als beste uit de test. Alleen is deze met de opties die er op wilde eigenlijk boven mijn  budget. 

Thuis alles laten bezinken en nog eens nadenken over alles. En budgettair nog eens alles natellen. En na een beraad met mijn vrouw dan toch maar beslist om de Chamsin te bestellen. Nu is het afwachten tot hij geleverd kan worden.

1 opmerking:

  1. Een stalen frame roest echt niet altijd. Er bestaat namelijk zoiets als 'roestvrij-staal' of inox. Mijn Optima Cheetah is daar bijvoorbeeld van gemaakt. Makkelijke manier om dat te controleren: RVS is niet magnetisch!

    BeantwoordenVerwijderen