donderdag 29 augustus 2013

Schwalbe shredda

Na lang beraad had ik een tijd geleden op zoek gegaan redelijk dikke banden die toch snel waren dus een tijd terug ze maar besteld. Nu had ik ze al een tijdje in bezit en werd het tijd om ze uit te proberen.

Na dinsdagavond een platte achterband te hebben gehad op terugweg naar huis werd het tijd om toch eens een andere soort banden te gaan proberen. Daarom woensdagavond alle banden eraf gehaald en de shredda's er op vooraan 40-406 en achteraan heb ik de 44-406 .

Nu heb ik woensdag geen tijd meer gevonden om de banden te gaan testen dus vandaag tijdens mijn woon werk verkeer gaan testen. Het eerst wat mij opviel was het grote verschil in comfort tov de durano's zeker als ik de stukken kasseiweg aan het doen ben. Deze avond de toer iets langer gemaakt en mits de omstandigheden gelijk waren om ook eens te zie of de snelheid een beetje gelijk lag aan de durano's.

Na deze test kan ik bijna met zekerheid zeggen dat de snelheid weinig of niet moet onderdoen met de durano's die er voorheen op lagen. Wat mij nog was opgevallen is de grip van de shredda's veel beter is dan de durano's. Daarmee had ik totaal geen rekening gehouden zowel tijdens deze test als toen ik deze bestelde. Het enige nadeel tot nu toe is de iets grotere draaicirkel. Voor de rest zal ik moeten zien hoe het zit met de lekbestendigheid.

 Ook het opleggen van de band gaat zeer vlot zelfs om de band van de velg af te krijgen heb je niet echt tools nodig. Wat zelfs bij een platte band heel gemakkelijk kan zijn.

2 opmerkingen:

 1. Het verbaasd me altijd zo vaak te lezen over lekke banden op de velomobiel blogs. Op m'n normale fiets heb ik van die dikke Schwalbe banden; nooit een lek; ja, eens in de drie jaar ofzo...
  Al dat plakken kost ook tijd = lagere snelheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet de indruk dat ik meer platte banden rij met de velomobiel dan vroeger met de MTB. Maar de eventuele grotere platte banden zal dan vooral te maken hebben met de krachten die op die banden komen.

   Verwijderen