zaterdag 19 oktober 2013

Challenge Chamsin

Op zaterdag 5 oktober was het eindelijk zo ver ik kon mijn Chamsin eindelijk ophalen. Na een lange rit eindelijk aangekomen bij Elan. Daar aangekomen waren ze nog bezig met het op punt te zetten. 

Eerst nog effen de trapas op lengte zetten en dan kan ik voor een testrit gaan. Na de testrit bleek enkel het stuur en de boom At bijgesteld worden en dan was alles klaar. Eenmaal thuis alles klaar gemaakt voor een grotere testrit dan maar een ritje van +- 50km uitgestippeld in de Provincie Antwerpen onderweg een aantal keren gestopt om de boom terug recht te zetten. Dus onderweg effen gestopt in het shoppingcenter van Olen om de boom te kunnen vast zetten en terwijl ik daar toch ben ook meteen nog wat andere inkopen gedaan. Onderweg naar Vorselaar nog 2 maal moeten stoppen voor de boom recht te zetten. Eenmaal aangekomen nog eens goed gekeken wat er nu mis is aan de boom. Na een beetje onderzoek bleek het stukje tussen de boom en het frame iets te smal want ondertussen had ik de bouten al zo hard aangedraaid dat de spleet aan het frame volledig dicht was dus meer bijdraaien kom ik niet. Eenmaal thuis de bouten los proberen te draaien ( die zijn jammer genoeg afgekraakt. Dus eerste stap is 2andere bouten gaan zoeken. Dan het stuk verdikt met ducktape en teruggeplaatst. 

En tijdens de lange rit had ik ook wat hobbels gevonden dit was snel opgelost door de band te centreren. En de maandag de gok gewaagd en de Chamsin gebruikt om naar het werk te rijden en daarna naar de fietshersteller cursus te rijden. En ja alles bleek goed te zijn de fiets rijd goed de boom zit vast, het hoogst slag is weg alleen de boom nog een beetje rechter gezet want hij leek nog een beetje scheef te staan.

Uiteindelijk min een paar schoonheids foutjes is de fiets super in snelheid komt hij heel dicht in de buurt van mijn Versatile. 

Al deze problemen heb ik al verschillende keren geprobeerd om Elan er van op de hoogte te brengen. Maar Helma's nog steeds geen antwoord gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten