donderdag 5 december 2013

Gevaarlijke fietsers

Deze week heb een hele hoop fietsers tegen gekomen die het blijkbaar niet nodig vinden om verlichting te hebben en als ze dan verlichting hebben dan zijn het vaak mini lichtjes.

Vooral dinsdag vond ik de ergerlijk er was hier enorm zware mist en zelfs dan heb ik nog roekeloze rijdende fietsers tegen gekomen zonder enige verlichting. Deze groep fietsers zorgen ervoor dat de rest van de fietsers een slechte naam krijgen.

Ik zelf zorg er altijd voor om minstens met 2 lampen te rijden zowel vooraan als achteraan. Zodat als de ene dan toch niet of slecht zou werken er toch minstens 1 wel goed werkt. 

3 opmerkingen:

 1. in het volledige duister van het platteland waar ik fiets kom ik ze ook nog wel eens tegen die zelfs die mini lichtjes niet eens hebben. De enige manier waarop ik ze waarneem is de pedaalreflectoren die ik dan ergens voor mij heen en weer zie bewegen.... Best wel gevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs die reflectoren zijn niet bij die fietsen hier niet aanwezig. En het fiet dat er weinig straatverlichting is word het heel moeilijk.

   Nu zou men beter ook meer opvallende kledij dragen op de fiets ipv de donkere kledij die de meesten nu dragen.

   Verwijderen
 2. Onverlichte fietsers zijn gevaarlijk, zeker als ook de reflectoren ontbreken. Enkele maanden geleden over middernacht was een fietser over het jaagpad aan het "zwalpen". Niet dat hij dronken was, maar hij probeerde mij te ontwijken, ik was me onbewust dat er iemand me tegemoetkwam en ik reed zomaar het midden van het jaagpad (en niet eens zo traag). Hij zag me wel, maar daarmee was het gevaar niet geweken, want ik zag hem pas als de fiets in mijn lichtbundel kwam (en dus al vrij dichtbij), ik ging dan spontaan naar rechts, maar hij bevond zich ook aan dezelfde kant...
  Maar wat ik nog erger vind, zijn de talloze auto's met defecte lichten. Zeker als de linkerkoplamp ontbreekt. De sterke andere koplamp kan er voor zorgen dat het standlicht (breedte licht) niet meer zichtbaar is en je dus niet ziet of er een auto dan wel een motor aankomt. En daar heb ik me eens zwaar in vergist, toen ik dacht dat op een vrij smalle weg me een koplamp tegemoet kwam die zich zeer dicht tegen de zijkant van de straat bevond. Ik dacht echt dat het een motor was die, dan toch echt wel, uiterst rechts reed. Pas op het laatst zag ik dat het een auto was en dat was echt wel schrikken. Want mijn snelheid was aangepast aan het passeren van een motor en niet aan dat van een (toch wel snel aankomende) auto...

  BeantwoordenVerwijderen