dinsdag 2 augustus 2016

Grote plassen tocht / Vakantie

Op de nationale feestdag was er toertocht gepland dit maal de start gepland in Essen. Mits ik dan nog een gaatje had in mijn agenda en had er wel zin in want een tochtje van +100km. Een aantal dagen voor de toch kwam een update dat de toch +-160km zal worden. dat is meteen een evenaring van mijn record afstand. Dat deed mij goed om te weten dat ik nog een zo'n afstand kon gaan rijden.

De dag zelf had ik ervoor gekozen om met de auto tot daar te gaan met de Chamsin in de auto. Eenmaal aangekomen heb ik de Chamsin uit de auto gehaald en nog iets verder gewandeld tot op de afspraak locatie. Toe ik daar aankwam bleek er een 4tal velomobielen te staan en geen enkele open ligger dit was toch effen slikken. Gelukkig kwam er nog een open ligger dan was ik niet de enige.

Ter hoogte van de de oesterbank kwam er nog een Strada en Queut bij. De rest van de toch verliep zeer vlekkeloos zonder noemenswaardige problemen. Alleen was ik blij eindelijk terug te zijn want deze afstand had mijn lichaam toch een serieuze tik gegeven.

De dag erop vertrokken ons gezin op vakantie in Houffalize en ik wilde daar wel eens testen wat het geeft met een ligfiets bergop te rijden. Ik heb mij 2x gewaagd aan een rit de eerste rit was 60km lang en had +-600 hoogtemeters. De 2e rit was maar een rit van 40km maar had terug +-600 hoogtemeters.
Tijdens die 2e rit heb ik toch een aantal busfietsers ingehaald toen die aan het klimmen waren wat maakt dat ik nog zo slecht niet klom. Al moet ik hierbij wel een kanttekening maken en dat is dat als ik ooit in het hooggebergte wil gaan rijden ik moet ik 2 punten aanpassen aan de Chamisin


  1.  mijn bagagedrager moet verwijderen (bij kleinste 2 versnellingen sleept de ketting tegen de drager)
  2. een kleinere versnelling steken op de fiets want bij erg sterke hellingen kom ik wat kleinere versnellingen nodig want nu had ik al de 2 kleinste regelmatig nodig gehad om boven te geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten