dinsdag 8 april 2014

uitgespaarde km's

Een 3 tal jaar geleden toe ik begon met ligfietsen had ik me voor genomen dat ik de aantal km die ik uitspaarde bij te houden. Vanaf vorig jaar ben ik er ook in geslaagd om mijn vrouw zo te motiveren om toch een aantal maanden per jaar met de fiets naar het werk te rijden met de fiets en zo ook haar auto thuis te laten staan.

In het begin toe ik begon ging het snel voorruit want een maal naar het werk rijden met de fiets leverde al 70km op. Alles ging goed tot ik in na 10 maanden een zwaar werkongeval had het gevolg was dat ik 3 maand totaal niet meer mocht fietsen. Daarna ben ik toch nog 3 maand thuis moeten blijven voor ik terug mocht gaan werken. Eenmaal deze periode achter de rug was kon ik er terug tegen aan.

Maar ondertussen was ik ook van werkplek veranderd wat maakte dat ik maar 10km/dag uitspaarde en dan kreeg ik in de loop van vorig jaar de kans om te verhuizen naar een nieuw filiaal dit op 13km van huis. Ik heb geen seconde getwijfeld en ja gezegd.

Naast de km die ik uitspaarde door het woonwerk verkeer met de fiets te doen heb ik dit ook doorgetrokken naar alles wat ik doe. Of het nu naar de winkel is of naar mijn ouders zolang ik daarmee maar een rit kan uitsparen met de auto.

Even wat cijfers op een rijtje:

totaal uitgespaard op 3 jaar: 18578km
gemiddeld uitgespaard per jaar: 6187km
uitgespaard per dag: 16,95km
totaal uitgespaarde CO2: +-4380kg


Ondertussen zijn wij er ook zeker over dat van zodra de de ene auto volledig versleten is weg kan en er geen nieuwe meer in de plaats komt want hier staat altijd minstens 1 auto stil. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten