dinsdag 17 november 2015

Stormwind vs Versatile

Deze avond tijdens het naar huis rijden zat de schrik er pas echt toe ik langs de Ijzer naar huis reed moest ik eerst alle moeite doen om op de weg te blijven. Daarna bleek dat het deksel open begon te waaien. Dus moest ik ook nog eens met de ene hand het deksel naar beneden houden. En dan gebeurde wat ik nooit voor mogelijk had gehouden namelijk dat de Versatile op 2 wielen begon te rijden doordat de stormwind daar dwars op de fiets zat.

Denkend aan een tip van Jan Goddemaer ben ik gestopt achter een grote struik het dakje van de Versatile verwijderd en in de fiets gestoken. De reden is dat het dakje waarschijnlijk meehelpt aan het openen van het deksel. Daarna terug vertrokken naar huis nog steeds was het goed oppassen voor de wind maar al snel bleek dat ik mij geen zorgen meer hoefde te maken over het openen van het deksel. Ik kom mij ten volle concentreren om op de weg te blijven.


Onder weg nog wel een aantal keren ondervonden dat het ziel effect echt wel werkt. Op een bepaald moment was ik gestopt met trappen omdat ik het gevoel had dat ik al veel te snel ging voor dit weer. toen ik op de teller keek bleek ik al 38km/h reed een 500m verder bleek de snelheid nog opgelopen te 44k/h dit terwijl ik niet eens aan het trappen was. Op dat moment heb ik toch maar beslist om toch een beetje af te remmen om geen ongelukken te hebben en veilig thuis te komen.

3 opmerkingen:

 1. remmen terwijl je niet aan het trappen heb ik enkel nog maar meegemaakt bergaf. nog nooit door de wind

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dit nog maar 2 maal tegen gekomen. 1x met de WaW en nu met de Versa. De wind was wan zo hard aan het duwen tegen de fiets dat hij van zelf versnelde. Op een bepaald punt moet je dan wel beslissen om te remmen want het dan begin je echt te slingeren over de weg

   Verwijderen
 2. Fijn dat de tip ook bij jou werkt.
  Het dakje werkt bij sterke zijwind als een vliegtuigvleugel. Doordat het hol is onderaan en bol bovenaan, verschilt de snelheid van de luchtstroom en creëert de vorm een lifteffect. Het moet wel flink waaien, maar dan merk je het wel.

  BeantwoordenVerwijderen