donderdag 10 december 2015

Zien en gezien worden

Vandaag was ik een beetje laat vertrokken maar wat toen tegen kwam op de weg was toch echt niet te verstaan.

Er word altijd gesproken dat wij als ligfietsen niet te zien zijn dit ondanks de nodig verlichting en signalisatie. Dit in tegenstelling tot de gewone fietsers. De eerste fiets die ik tegen kwam reed op een dubbelrichtingsfiespad naar mij toe alleen was deze bijna niet te zien donkere gekleed en zonder enige vorm van verlichting. En hij reed dan nog eens zigzaggend over het fietspad. toen ik hem opmerkte ben ik direct beginnen met vertragen en claxonneren dit leek niet te helpen. Dan maar mijn 2e lamp extra beginnen flashes en dan verschoot hij toch en ging aan de kant. Toen ik hem kruiste wist ik meteen wat er aan de hand is, hij had nog eens een hoofdtelefoon op.  2e fietser die ik tegen kwam had dan wel verlichting maar reed aan de verkeerde kant van de weg. Daarbij zijn alle opritten langs dit fietspad volledig verdoken door struiken en huizen. hij weigerde in eerste instantie om aan de kant te gaan dit terwijl ik in de juiste richting reed. Ook hij vond het nog eens nodig om met een hoofdtelefoon op te rijden.

Waarom worden wij steeds gewezen op het feit dat gevaarlijk zijn en niet te zien zijn. Ik heb naast mijn hoofd verlichting heb ik nog 2 pinklichtjes voor en 1e achteraan. en op mijn open ligger heb ik nog naast de vele verlichting ook nog eens een fluo aan.


4 opmerkingen:

 1. Het gaat hierbij om feiten versus emoties. Een ongelijke strijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in de stad Groningen rijdt minimaal 50% van de fietsers zonder licht en dat wordt gewoon gedoogd. Met zo nu en dan een paar flinke controles en stevige boetes zou dat snel afgelopen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nogal wat fietsers zitten idd mee te zingen/dromen met hun muziek.
  Zelf ook al en fietser ijlings rechts langs mij de graskant zien inrijden om me toch maar te kunnen ontwijken. Ik had hem al van 200 meter ver zien komen, hij zag me pas de laatste 10 meter... Ik zag ook dat hij mij niet kon zien omdat hij dromend naar de velden zat te kijken. Spijtig genoeg was er maar een graskant en geen gracht, ik had hem met plezier en gracht zien in rijden.

  Ook al gehad met voetgangers, lopend midden op het fietspad, maar niet voor zich kijkend. Nee, dan ga ik niet toeteren of bellen. Ik stop dan gewoon en kijk of ze tegen me aan gaan lopen. Een keer meegemaakt dat de voetganger maar 1 stap meer moest zetten om tegen me aan te lopen. Die schrok zo hard dat ik bijna in een deuk lag van het lachen terwijl hij zit stond te excuseren.

  BeantwoordenVerwijderen