zaterdag 19 december 2015

Verzekering VS schade

Nadat ik begin oktober ben aangereden door een racefietser heb ik nu eindelijk een bevestiging gekregen van de verzekering dat de schade die geraamd is ook goed gekeurd is. Dwz dat ik het volledig bedrag van het bestek zal terug krijgen voor de herstelling.

Nu was ik ondertussen wel aan jet twijfelen geslaan wat ik zou doen. de eerste optie is de VM gewoon laten herstellen en dan verder rijden met deze herstelde VM. Daarbij moet ik dan wel de vraag stellen wat is de VM nu waard met de schade en hoeveel is de waarde als hij volledig hersteld zou zijn.

Optie 2 is eieren kiezen voor je geld en gewoon een nieuwe velomobiel bestellen en deze verkopen in de staat dat hij is. De vraag die je dan moet stellen is welke velomobiel wil je dan. De meest voor de hand liggende keuze zou dan de opvolger van de Versatile zijn met name de Orca. Maar zo zit ik nu niet in elkaar zomaar zonder veel nadenken een Orca bestellen. Dus voor ik kan de knoop doorhakken (optie 1 of 2) moet ik misschien eerst eens een lijstje maken van welke velomobielen er allemaal bestaan de voor en nadelen op lijsten en ook de prijzen toch ook eens vergelijken.

Om te beginnen heb ik eerst alle velomobielen die ik kon bedenken op een lijst gezet. Quest Quest XS, Strada, Quatrovelo, Mango, WaW, Milan, Orca, Velayo, DF, DF XL... . hoogst waarschijnlijk ben ik er nog wel vergeten maar dit waren de meest voor de hand liggende velomobielen die ik kon opkomen in de tijd. De lijst met pro's en contra's voor mij hou ik voor mij zeker omdat er in mijn situatie een hoop extra punten in rekening moeten worden genomen. de meeste van deze velomobielen heb ik al het genoegen van gehad om mee te kunnen rijden en testen. Aan de hand van deze ervaringen en een hoop leeslectuur op het internet kan ik toch al een aantal velomobielen schrappen van de lijst. uiteindelijk bleven er nog maar 2 over. Na een lange tijd rond vragen en verder leze heb ik dan de laatste van de lijst geschrapt en bleef er maar ene meer over. Nu was enkel de vraag over bestel ik deze of laat ik toch de Versatile herstellen.

Ondertussen is de beslissing al genomen, ik zal de verstatile verkopen in de staat zoals hij nu is en voor mij zelf een nieuwe velomobiel kopen. De nieuwe velomobiel is gekozen en besteld alleen nog een aantal maanden wachten tot hij geleverd word. De levering is geplant rond eind april begin mei. Eenmaal hij er is word het nog eens tijd dat ik een ritje organiseer onderander ter ere van de nieuwe Velomobiel.

5 opmerkingen:

 1. Een cliffhanger... Uiteraard ben ik benieuwd wat het wordt.
  Dat betekent voor jou nog een aantal maanden met een beschadigde Versatile rijden dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn een paar mensen die waarschijnlijk al weten welke velomobiel ik besteld heb. Voor de rest zal het afwachten worden. Een ding staat vast hij word geleverd bij fietser en ik zou hem van daar naar huis rijden. dus tijdens de maiden trip kan hij effen bewonderd worden in de regio Gent

   Verwijderen
 2. Ik vind het altijd ambetant als de mensen A zeggen en B voor zich houden.
  Ik heb liever dat ze oftewel A en B oftewel niets zeggen.

  In mijn geval zei ik niets als ik de Toxy had besteld en mocht iedereen het weten als de Orca was besteld.

  Laat maar horen als je hem gaat afhalen.
  Misschien begeleiden enkelen je plechtig Gent uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ons zeggen dat ik zal wachten met het officieel bekend te maken tot iemand aan de hand van oa deze post en andere reacties die ik heb gepost kan halen welke model het is geworden. Laat ons zeggen dat ik ene trakteer aan de eerst die kan raden wat de nieuwe velomobiel zal worden.

   1 extra hint: De lijst is na dat ik alle voor en nadelen van elke velomobiel heb op gelijst ik er mijn fysieke toestand heb in rekening gebracht onmiddellijk teruggebracht tot een zeer beperkt aanbod en daarvan heb ik dan nog ene geschrapt wegens bijna onmogelijk te test rijden zeker al niet in Belgïe.

   Verwijderen