zaterdag 3 september 2016

Ophalen van Milan en rit naar huis

Na dat ik op 6 december mijn Milan had besteld kon ik vandaag eindelijk de Milan gaan ophalen.

Deze morgen om iets na 8en de trein genomen naar Gent van daaruit had ik nog voldoende tijd om te wandelen (ongeveer 45 min.) tot aan Fietser.be. Daar aangekomen de Milan nog een beetje afgesteld en dan was hij klaar voor een klein testritje rond de blok. Het eerste rondje zonder deksel en daarna nog een rondje met deksel al snel werd duidelijk dat ik de ventisit mat beter er afhaalde om iets meer plaats te hebben aan mijn hoofd en knieën.
Aan fietser klaar voor vertrek

Tegen dat ik klaar was met het afstellen en test rijden waren Ronny en Peter er ook zij zouden een stuk/ volledige rit samen met mij rijden.  Omdat ik de fiets nog niet volledig ken en ook de route grotendeels over voor mij onbekende wegen liep had ik afgesproken dat we het rustig aan zouden doen (d.w.z. kruissnelheid niet veel hoger dan 30km/h laten gaan). In praktijk was dit zeker geen probleem ik moest mij verschillende malen inhouden om niet te snel te gaan zeker als er dan af en toe een racefietser ons inhaalde. Ik heb echt genoten van elke km onderweg en eenmaal thuis heb ik toch nog effen staan kijken naar de Milan, ik kon het maar niet geloven dat hij thuis stond.

Ergens onderweg aan een gesloten café7 opmerkingen:

 1. Wat een onvoorstelbaar mooie fiets is de Milan toch. Is dit de kleine of de grotere/bredere versie?

  Heel veel mooie en veilige kilometers gewenst. Houd de bovenkant boven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De SL is de smalle versie de GT is iets breder. En de mijne is een SL

   Verwijderen
 2. Veel plezier ermee! Ik ben al benieuwd om jouw ervaringen te lezen; een Milan is en blijft een zeldzame verschijning in onze contreien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de aanwinst.
  Inderdaad rijd het het lekkerst op het kale carbon. Ik gebruik ook geen matjes. Ik heb trouwens gekozen voor een geventileerde stoel met gaten.
  Wel leuk zicht als je zonder shirt uitstapt.
  Ik zie dat je toch hebt gekozen voor de standaard spiegel.
  Ik heb trouwens twee bagage vakken gemonteerd aan de voorzijde en moet zeggen dat Is wel handig en lekker opgeruimd.
  Met de eerste regenbui wel even controleren of de waterafvoer stukjes op de spatborden waterdicht zijn.
  Bij mij hadden ze een beetje extra kit nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de mat lopen mijn benen tegen het deksel aan en zonder mat valt de zitting ook wel mee. Al komt dit waarschijnlijk ook door de gaten in de stoel.
   De spiegels waren eigenlijk op aanraden van zowel räderwerk al Fietser het zou blijkbaar een veel beter zicht hebben tov de zefals
   De 2 bagage bakken heb ik ook laten monteren om zo de spullen (fietsherstel materiaal en reserve banden)
   De regenafvoer moet ik nog testen. Al heb ik wel al gezien dat de driehoekjes tussen het deksel en de kap zijn al aangepakt ondertussen.

   Verwijderen
 4. Ah ideaal.. ik heb zelf stukjes gemaakt om de driehoekjes dicht te maken.
  Räderwerk gaf al aan dat dit in de toekomst dicht gemaakt zou worden.
  oh trouwens wel een puntje is met storm... de spoorbreedte van 58,5 cm werkt dan niet echt mee vergeleken met de WAW 78 cm.. met storm gooi ik er altijd een paar flessen water in na een avontuur op twee wielen met windkracht 8 a 9 Bft aan zee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bij storm zal ik zeker in gedachte houden want mijn werk ligt ook bijna aan de zee en ik rij bijna constant door de polders zonder enige windbescherming

   Verwijderen